[02FL] 10.000 i prawdopodobnie padnięte sprzęgło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skłodi
    Ambiente
    • 2008
    • 186
    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Ładnie, blacharki u nich nie będę robić. A miałem może zamiar po tej naprawie, wahałem się. Wcześniej wybrałem Komete na płowieckiej, mam nadzieję, że tak dobrze zrobią. :P
    BLUELIGHT.PL
    ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Skłodi, blacharkę na miejscu robią w Maranie ( ASO Seat ) na Wrocławskiej. Robiłem tam kilka firmówek i nie było problemu. Jesteś z "WB" to powinieneś mieć do nich blisko. A dodatkowo jak masz ubezpieczenie w PZU to są na liście ich warsztatów i wszystko załatwiasz na miejscu bez łażenia po inspektoratach itd...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przed upływem 6 miesięcy domniemuje się, że wada występowała już w trakcie sprzedaży
        Ale nie przy gwarancji. Z tego co pamiętam to sytuacja taka ma miejsze gdy nie zgłosisz tego w ramach gwarancji tylko niezgodnosci towaru z umowa. Wtedy mówimy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, i twoje prawa są dużo dużo większe ( oczywiście jeżeli auto zostało kupione na firme to takiej możliwości nie ma ) Na wykladach z prawa przysypiałem ale to akurat zapadło mi w pamięci bo to bardzo istotna rzecz :wink: Ale to ty musisz zdecydować na jakiej podstawie jest wykonywanana naprawa ( ASO woli jeżeli przyjedziesz i zglosisz usterke na gwarancji bo wtedy mogą Cie robić jak chcą i jak długo chcą )
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Skłodi
          Ambiente
          • 2008
          • 186
          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

No ludki, w czasie małej stłuczki z panem wcześniej, wydawało, że pogieły się blachy, a nie tylko.
          Padło mi nie sprzęgło, a półoś i przegub, panowie z serwisu mówili o naprężeniach po kolizji, powiedzieli że obudowa jest rozsypana. Wszystko będzie zrobione z AC.
          BLUELIGHT.PL

Komentarz

• adym
            Ambiente
            • 2008
            • 179

Mam kolege, ktoremu padlo sprzeglo w O1 mniej wiecej po takim własnie przebiegu. Był w trasie, nie pamietam miasta ale gdzies w srodkowej Polsce. Udal sie na lawecie do najblizszego ASO i tam wmówili mu, ze awaria jest z winy uzytkownika. Auto zabral na śląsk, u Lellka nie robili problemow wymienili sprzeglo w ramach gwarancji. O ile pamietam, to Lellek pisal do SAP w tej sprawie ale nie dam sobie glowy uciac za to. Pamietam, tylko ze dostal roomstera na czas naprawy. O szczegóły musialbym go popytac. W kazym razie jezdzi do dzis bez usterek, a stuknelo mu juz ze 100tys bo po wymianie rozrzadu jest.

Także jak napotkasz opory to szukaj innego ASO.

[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 12:19 ]
            Zamieszczone przez Skłodi
            No ludki, w czasie małej stłuczki z panem wcześniej, wydawało, że pogieły się blachy, a nie tylko.
            Padło mi nie sprzęgło, a półoś i przegub, panowie z serwisu mówili o naprężeniach po kolizji, powiedzieli że obudowa jest rozsypana. Wszystko będzie zrobione z AC.
            No to po temacie

Komentarz

• stychlerz
              Drive
              • 2006
              • 48

A umnie padł dwumas

Po zamontowaniu w ASO chipa padło mi koło dwumasowe. Miałem wszystkie wpisy w książkę serwisową i zrobiono mi na gwarancji. Przecież kupiłeś samochód z momentem większym niż 100 Nm! To nie taczka.

Komentarz

• Skłodi
                Ambiente
                • 2008
                • 186
                • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Re: A umnie padł dwumas

Zamieszczone przez stychlerz
                Po zamontowaniu w ASO chipa padło mi koło dwumasowe. Miałem wszystkie wpisy w książkę serwisową i zrobiono mi na gwarancji. Przecież kupiłeś samochód z momentem większym niż 100 Nm! To nie taczka.
                Mój samochodzik to seria i taką zostanie do końca gwarancji. :?
                Nie będę sobie robić problemów
                BLUELIGHT.PL

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Nie będę sobie robić problemów
                  właśnie sobie robisz :szeroki_usmiech
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Skłodi
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 186
                    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Wróciłem ze zła informacją generalli nie uznało, uszkodzenia półosi i przegubu. Rzeczoznawca napisał, że jest za duże zużycie opon z przodu.

2465zł przegub+polos + 350zł robiczna

Ma ktoś może jakieś zniżki w serwisie skody?

Oczywiście się nie poddaje, ale nie wiem czy w końcu odzyskam pieniążki. A samochód potrzebny, więc chce to zrobić za swoje narazie. :?
                    BLUELIGHT.PL

Komentarz

• kecaj
                      RS
                      • 2009
                      • 1511
                      • Superb II (3T4)

Wróciłem ze zła informacją generalli nie uznało, uszkodzenia półosi i przegubu. Rzeczoznawca napisał, że jest za duże zużycie opon z przodu.

2465zł przegub+polos + 350zł robiczna

Ma ktoś może jakieś zniżki w serwisie skody?

Oczywiście się nie poddaje, ale nie wiem czy w końcu odzyskam pieniążki. A samochód potrzebny, więc chce to zrobić za swoje narazie. :?
                      10.000 km i zużyte opony? :shock:
                      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Skłodi
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 186
                        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Rzeczoznawca napisał, że różnica zużycia między przodem i z tyłem jest za duża.
                        A oponki to GoodYear UltraGrip 7+ zdaje się, jeden sezon mają.
                        BLUELIGHT.PL

Komentarz

• blach9
                          Drive
                          • 2010
                          • 45

Chyba firma ubezpieczeniowa robi znowu klienta w balona.... pisz odwolanie i to szybko!

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Pierdoli glupoty ze tak powiem. Postaw auto na letnich kapciach i co wtedy. Jak to roznica 2mm.

A w sumie to czemu tu wypowiada sie Generalli ?? Z AC to chcesz robic czy jak
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Skłodi
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 186
                              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Tak, szkoda z AC.
                              Będę pisał do Generalli i skargę do Rzecznika Ubezpieczonych.
                              Kolega prawnik pomoże, być może podeprę się opinią rzeczoznawcy PZMot - 244zł to kosztuje
                              BLUELIGHT.PL

Komentarz

Pracuję...